Jeg ved egentligt ikke, hvad jeg havde forventet, da jeg købte billetter til forestillingen ”Kinky Boots” på Det Ny Teater. Forestillingen er jo blevet rost til skyerne, ja faktisk har vi ikke set en eneste anmeldelse, som ikke har været positiv. Så på et eller andet plan, må det jo være genstand for en vis kvalitet, så ja, vi drog altså ind til København og Det Ny Teater denne søndag eftermiddag lidt spændte på, hvad vi dog ville få at se. Pladsbestillingen til Teaterkælderen efter dagens forestilling var booket, så hvis forestillingen ikke var noget for os, så kunne vi da altid søge ned i Teaterkælderen for at nyde en lækker menu.
Vi ankom altså denne søndag eftermiddag i april til Det Ny Teater, og som altid blev vi begejstret over denne helt unikke bygning. Vi huskede tilbage på vores rundvisning fra 2021, hvor vi fik de vildeste historier om bygningen, arkitekturen og hvordan Det Ny Teater endte med at blive til dette mest fantastiske musicalteater. Vi blev jo dengang store fans af vores rundviser og mesterformidler Lars, og havde faktisk håbet lige at kunne hilse på ham, men personalet, der tjekkede vores billetter samt personalet i baren, kendte ikke til, at ”en Lars skulle være på teatret i dag”, og da det ville være en smule pinligt, bare at råbe efter Lars (med et efternavn som vi ikke lige kunne huske), så lod vi det ligge, og fandt vores pladser på 1. række.
Selve forestillingen
Skofabrikken ”Price og Søn” ligger i Northampton, og økonomien er bestemt ikke god. Charlie arver skofabrikken efter sin far, men faktisk vil han egentlig helst være fri for den, da hans forlovede langt hellere vil til London. De ankommer da også til London, men da Charlies far dør, må Charlie tilbage til Northampton for at forsøge at drive fabrikken videre. Det går bare ikke, og Charlie fyrer alle medarbejderne, men så stifter han bekendtskab med Lola, og så sker der ting og sager. Charlie gennemgår en forandring, både personligt, men også i tilgangen til skofabrikken – og så tager historien fart.
I programmet står der en fin lille tekst omkring den sande historie, der fraviger noget fra handlingen i forestillingen – men inspirationen er tydelig, og det er da sjovt, at denne forestilling bygger over en virkelig historie.
Hvordan forestillingen ender, vil jeg selvfølgelig ikke røbe her, men jeg vil gerne fortælle, at det er en meget MEGET rørende historie, en historie, der spiller på alle følelser – og en historie, der går rent ind i hjertet. Ja, jeg indrømmer det – jeg fældede en forræderisk tåre eller 10 flere gange i løbet af forestillingen.
Hvad synes vi?
Hold da op. Det er virkelig ikke let at komme med et ord, der dækker fyldestgørende. Var forestillingen god? Nej, det var den ikke, den var fantastisk, rørende, imponerende, fantastisk, unik, uden sidestykke og fantastisk. Fik jeg nævnt, at vi alle synes, at forestillingen var fantastisk?
I pausen mellem første og anden akt gik min datter og jeg i gang med at se efter flere billetter, for der kunne vi mærke, at dette var en forestilling, som vi bare måtte se igen. Vi fandt nogle billetter, ikke på 1. række, hvor vi ellers elsker at sidde, så vi kan se mimik og kropssprog, men på balkonen – vi måtte acceptere dette, men med en sådan forestilling, der har så mange nuancer og lag, så kan vi i hvert fald ikke nøjes med at se den en eneste gang.
Men hvad så med Silas Holst. Egentligt kender vi ikke så meget til ham, men jeg skal da lige love for, at vi fik set hans kunnen på en scene – hvad den mand ikke kan, er ikke værd at vide. Han spillede rollen så utroligt, at vi ikke kunne undgå at blive imponeret. Bravo Silas, bravo.
Hvad vi også blev imponeret af, var de øvrige ”Engle”. Lolas piger, der alle var drags. For en i pokker, hvor de styrede på scenen – Jamen, jeg mangler virkelig ord, og det er ellers yderst sjældent, at det sker.
Vi kom, vi så og castet sejrede. Vi fortryder bare, at vi ikke tidligere i spilleperioden så forestillingen, så vi kunne have købt billetter til flere forestillinger – nu må vi nøjes med at komme igen dagen før forestillingen stopper, men please, sæt den nu op igen med samme cast, så vi kan se den igen og igen – og igen.
Musikken er i en klasse for sig. Man bliver bare i sådan et godt humør af de mange flotte sange, så vi herhjemme kunne virkelig godt ønske, at der blev udgivet en dansk version af sangene.
Vi springer rammen for 6 stjerner er bare ikke nok.
10/6 stjerner til forestillingen Kinky Bootes, til Silas Holst og til hele castet.
Vi prøver ihærdigt på, at komme ned på jorden igen efter den oplevelse, men det er godt nok ikke let.
WOW
Forestillingen spiller frem til d. 1. maj på Det ny Teater. Læs mere om forestillingen og billetbestilling på https://www.detnyteater.dk/kinky-boots/
Fotos i anmeldelsen er fra musicalens hjemmesiden, samt private billeder.
Tina Magling
Anmelder