2019 Mystery Hunt – ”Kronborgs Hemmelighed”

I den danske ret varme sommer, valgte vi at tage endnu et Mystery Hunt, denne gang på Kronborg Slot, hvor vi var blevet tildelt turen om Christian IV. Det var nok også den tur, jeg selv havde valgt, hvis jeg havde fået muligheden. Den anden tur handlede om Frederik d. II – som jo også var en yderst interessant konge, men i hvert fald i vores familie, er kendskabet nok størst til Kong Christian IV.

Starten

Inden vi overhovedet nåede til Kronborg Slot skulle der findes en parkeringsplads, og jeg skal da lige love for, at det ikke var den nemmeste opgave, men efter et par ture rundt på en ellers ret stor parkeringsplads – samt et par eder og forbandelser fra mor her, lykkedes det, og så gik turen ellers den pænt lange tur hen mod Kronborg Slot.

Vi betalte entré (vi fik endda en klækkelig rabat, fordi vi skulle deltage i Mystery Huntet), og så skulle vi ellers lige finde udleveringsstedet, hvilket heldigvis var ret let.

Da vi fik udleveret posen med kuverterne, var der også en lommelygte og et clipboard med – ganske smart fandt vi senere ud af.

Vi blev instrueret i at følge den vedlagte vejledning, og så gik huntet ellers i gang.

I vejledningen stod der bl.a. ”Historien til ”Kronbrogs Hemmelighed” er baseret på virkelige begivenheder og historiske fakta, men indholdet er dramatiseret og fokuserer på penges negative indflydelse på mennesker. Vi henviser til Kronborg Slots mange formidlingstilbud og oplevelser, hvis man vil have den fulde historie om slottet og dets royale beboere”.

Det skulle senere vise sig, at det ikke var alle de ansatte, der vidste noget om slottet, men det er jo en helt anden historie.

Vejledningen henviser også til de 2 ture, så er man en stor gruppe, så er muligheden der for at deltage i de 2 forskellige ruter – Christian IV og Frederik II.

Turen rundt

Denne gang foregik legen lidt anderledes end den vi havde været igennem i Kongens Have. Vi startede med at gå op og gå op og så endnu mere op af en vindeltrappe, og mere eller mere forpustede nåede vi så første post. Det var i et utroligt smukt rum, og jeg må sige, at det startede rigtigt godt.

Vi kom igennem det ene smukke rum efter det andet – og vi var virkelig imponeret over dette fantastiske slot.

Vi skulle også spille en lille hyggelig leg, der skulle udvælge den første vogter. I denne kuvert lå der første del af den sidste løsning. I alt skulle vi finde 3 vogtere og alle 3 gange skulle vi spille dette ret sjove spil.

Efter at have udført det forskellige opgaver, var vi alle enige om, at vi ikke fandt de historiske facts om Kong Christian IV lige så interessant som historierne vi fik, da vi var igennem huntet i Kongens Have. Vi vidste jo godt, at kongen var magtsyg, og hvad der hører til der, men jeg må nu sige, at jeg ikke fandt ham lige så usympatisk, som jeg fandt de dumme og misundelige svenskere, der også blev beskrevet…… heller ikke selvom at Kong Christian IV bragte Danmark på fallittens rand…

En rigtig sjov gimmik til slut var, at man skulle donere en vedlagt mønt. Man skulle i gruppen blive enige om man ville give denne mønt til Kronen (Kronborgs vedligeholdelse), Kirken (Folkekirkens nødhjælp) eller Folket (de hjemløse i Helsingør) – eller i ægte Kong Christian IVs ånd beholde den selv.

Her gik snakken lystigt.

Min søn ville som kongen beholde mønten selv, min mand og datter ville donere den til Kronen, mens jeg var splittet mellem Folket og Kronen. Enden blev derefter efter en del snak, at vi donerede den til Kronen – det var virkelig en sjov slutning.

Noget andet sjovt var, at vi i den store balsal skulle lave en lille dans. Slottes øvrige besøgende trak lidt på smilebåndet, og en lille dreng sagde højt ”Se mor, de spiller skak”…. Jeg smilede til drengen og sagde så sødt som jeg kunne uden at grine alt for meget, at vi var på en skattejagt og vi faktisk stod og dansede. Den lille dreng så på mig, som om, at jeg var fra en anden planet J

Hyggeligt, men

På vejen hjem reflekterede vi over dagen. Som vi skrev før, så faldt vi ikke rigtigt, at historien fangede os i samme omfang som Kongens Have huntet, men det var bestemt ikke kedeligt – dog var vi i tvivl om, hvad forrådskammeret til sidst var, men det gav sig selv, da vi kom til det.

Hvad der så ikke helt var så godt var, at der i den grad manglede steder at sidde ned, det var vi ikke forberedt på – i de små to timer vi var på huntet, gik eller stod vi 98% af tiden uden mulighed for at hvile os, hvilket ikke var så godt, da vi har 2 i familien, der er dårligt gående.

Vil vi så anbefale dette hunt til andre – ja, det vil vi bestemt. Det er en del af vores kulturarv, og historien er da interessant – vi havde måske bare forventet noget lignende af de forskellige historier vi fik på Rosenborg, men dette er bare noget andet.

Sværhedsgraden vil vi igen nok anslå til at være 2/5.

Vi var lidt irriteret over de mange gæster (og guider), der talte meget højt, børn løb rundt, og det hele virkede desværre ikke så hyggeligt som vi havde forventet. Vi blev forstyrret og måtte læse de forskellige ledetråde og historier rigtigt højt, for at alle kunne høre. Kun nede i kasematterne kunne vi gå lidt væk for at kunne snakke lidt mere uforstyrret.

Vi venter nok lidt tid før vi vil forsøge os med endnu et Mystery Hunt, men vi er alle vilde med det historiske aspekt i disse Mystery Hunt.

”Kronborgs Hemmelighed” er lavet af Mystery Makers i samarbejde med Nationalmuseet.

Jeg vil til slut nævne, at jeg er voldsomt imponeret af Mystery Makers serviceniveau. Det er sjældent, at vi bliver mødt af så venligt og imødekommende personale.

Tak for det.

Billeder i anmeldelsen er private og har ikke nødvendigvis noget med huntet at gøre.

Tina Magling

Juli 2019

Don`t copy text!